oolsztyniak, a nie 1800 ,w naszym przypadku bilety na pełdolino ( 50 i 150 ) i zapomniałeś o kieszonkowym tj. 200 zł wystarczy w zupełności ,a więc razem 2200 ,jak ktoś ma bliżej to będzie taniej.
Tym razem wiem co spakować i ile więc wygodniej
Zapytam jeszcze kolegi ,bo chciał jechać
[ Dodano: Wto 23 Lut, 16 16:49 ] No to lista wtedy będzie przejrzyściej
mnie tez dopisz oczywiscie Pawel mial podeslac terminy jesienne i jakos do tej pory nie przyslal. A pytanie czy ta wizyte w bazie rakiet atomowych dolaczamy ? Bo to bedzie +1 dzien wiec pewnie tez ze 100-200 zl drozej no i podstawowa sprawa - termin zeby sie w weekendzie zawieral bo musimy zaliczyc impreze w Slawutyczu Drugi raz nie chcialbym jej przegpaic
Ja bym wyjechał w czwartek w nocy, piątek dojazd i zakwaterowanie, wieczorem balet a sobota kac, niedziela eksploracja, Poniedziałek eksploracja, wtorek eksploracja a w nocy powrót. W któryś dzień wsadził bym duge
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Tyle już było tych filmów tutaj, że nie wiem czy się nie powtórzę, ale wrzucę jeszcze dwa dokumenty Discovery Channel
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2kv2XuhUEs8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KVWnhhR1xKM[/youtube]
Widział ktoś stację benzynową w Prypeci?
Fury mieli a paliwo skąd?
Wiem, że stacja paliw była na 100% niedaleko Prypeci (w kierunku północno zachodnim) w miejscowości Nowe Szepielicze.
TU macie więcej zdjęć.
Ale czy w samej Prypeci była jakaś stacja to nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Na przeglądanych przeze mnie mapach też nic takiego nie widziałem. Trzeba by zapytać Pawła o to lub poprosić Monikę, żeby pogadała z Sergiejem.
Zamieszczone przez kkocis
a widzial ktos kosciol albo chociaz cerkiew ?? 50 tys miasto i bez takiego budynku? tez dziwne
A co do tego, to podobno Prypeć miała być nowoczesnym miastem radzieckim, bez Boga, dlatego na jego terenie nie przewidziano miejsca na cerkiew lub kościół.
[ Dodano: Czw 25 Lut, 16 11:42 ]
Dobra chyba coś znalazłem. W południowo wschodniej częśći miasta (w zasadzie poza jego granicami) znajdowała się baza paliwowa i możliwe, że tam był też jakiś "Orlen".
Chodzi o TO miejsce.
że wiatrak można spierniczyć a piernika nie można zwiatraczyć.
Zamieszczone przez kkocis
a widzial ktos kosciol albo chociaz cerkiew ??
Zamieszczone przez bohen
A co do tego, to podobno Prypeć miała być nowoczesnym miastem radzieckim, bez Boga, dlatego na jego terenie nie przewidziano miejsca na cerkiew lub kościół.
Też tak słyszałem i gdzieś czytałem.
Zamieszczone przez sebastian7905
A i jeszcze jedno ,w jakim czasie najpóźniej trzeba potwierdzić wyjazd ,jak długo załatwiane są przepustki ?
Czasu jeszcze mamy, myślę, że 100% trzeba się określić miesiąc przed wyjazdem.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
hmm a ciekawe skad mieli wode? jakies wodociagi? oczyszczalnia sciekow? a cieplownia ? przeciez chyba nie mieli indywidualnego ogrzewania kaflakow tez nie widzialem
Komentarz